#1 - Reisverslag uit Sale, Australië van Roman Bosch - WaarBenJij.nu #1 - Reisverslag uit Sale, Australië van Roman Bosch - WaarBenJij.nu

#1

Door: Roman

Blijf op de hoogte en volg Roman

22 Februari 2012 | Australië, Sale

Na een lange en slopende reis ben ik toch eindelijk aangekomen in Australië en zit er alweer bijna een week op. Onvoorstelbaar, het voelt namelijk alsof ik hier al heel wat langer zit.

Het laatste luxe-shot heb ik gehad in Tapei. Hier werden we door buigende Aziaten begroet en huppelde de kamermeisjes giechelend langs mijn bed (kon het namelijk niet laten roomservice te laten komen na dat walgelijke vliegtuigvoedsel).

Eenmaal in Sydney werden we opgehaald door 2 dames van Australian Backpackers. Wat een hitte! En die zon! Meteen naar de toiletten om een korte broek en flipflops aan te doen. We zijn direct doorgegaan naar het uitkijkpunt van het Opera House. Op het moment dat je daar staat valt het kwartje wel; je bent in Australië, en beter nog...je gaat voorlopig ook niet meer weg!!

Het hostel was naar mijn smaak prima. Goed bed, chille mensen op de kamer, een douche waar water uitkomt en een fijn toilet voor een welverdiend momentje voor mezelf. De jetlag zat er wel goed in, ik was klaar wakker om kwart voor 7 en viel soms op een willekeurig moment op de dag in slaap. Beetje bij beetje kreeg ik wat meer nachtrust, maar het vroege opstaan hier is mij (nog) niet gaan vervelen. Hier, en naar mijn mening nergens anders geldt: Fuck sleep!

Na vrijdagmiddag slenterend door Sydney bankzaken en andere dingen geregeld te hebben zijn we met de ferrie naar een strand gevaren waar een surfwedstrijd te zien. Het is hier echt een ding (men lééft surfen) en was heel benieuwd hoe ik het op een surfboard er vanaf zou brengen.

Het uitgaan in Sydney is erg vet, maar duur. We zijn naar een club gegaan met 5 verdiepingen met op de bovenste een balkon, waar je lekker buiten kon staan te ouwehoeren (en peukjes roken). Een biertje kost 6,70 dollar; wil ik het verder niet over hebben.

Zondag ben ik verbrand, dat deed best pijn.

Het surfen was top! Erg leuk om te doen maar met een conditie als de mijne vreselijk vermoeiend. Heel licht m'n enkel gekneusd waardoor ik die avond de trap in het hostel op en af stampte. Heb er nu al zin in om het voor een tweede keer te doen met Sjors.

Een weekje tot Sjors komt, wat ga ik doen?! Keuze zat, maar ik had nog niet het backpack-gevoel te pakken, dus wilde ik eigenlijk wel even weg uit Sydney in de wetenschap dat ik daar toch binnen een week weer terug zal moeten zijn om Sjors op te halen. Per toeval werd ik toen meegevraagd door 4 gasten die in 10 dagen Sydney - Melbourne - Adelaide gingen doen. Top! Volgende ochtend vroeg op, spullen pakken en gaan.

En hier zit ik dan.. Onderweg naar Melbourne in een 4x4 campervan! Afgelopen nacht heb ik voor het eerst in mijn leven in een auto overnacht, gek genoeg het langst geslapen tot nu toe. Het was een lichtelijk lugubere free campsite. As we speak zijn we aangekomen bij onze overnachtigsplaats voor vandaag! Een camping voor 5 dollar pppp. Ik heb hier en daar al een groepje backpackers gespot dus nog gezellig ook!

Tot zover! Ik ga boodschappen doen en daarna hopelijk (en eindelijk) douchen. Ik probeer binnenkort wat foto's te uploaden.

So long!

Roman

• 23 Februari 2012 - 23:00

Hilda(je Rookmaatje):

Hé hé, eindelijk (grapje!) bericht van je! Ik was zo ongelooflijk nieuwschierig hoe het ging/gaat met je, dat wil je niet weten ! Ben een soort van jaloers maar vind het ook wel erg leuk om je te volgen. Niet te lang wachten met je reisverslagen hoor !

• 24 Februari 2012 - 15:35

Pim: